Waarom naar de pedicure? - Pedicurepraktijk Anita

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waarom naar de pedicure?

Uw voeten dragen u uw hele leven en hebben heel wat te verduren. Daarom verdienen uw voeten goede zorg en aandacht. Regelmatig bezoek aan de pedicure en het gebruiken van een goede voetcrème zorgt er mede voor dat uw voeten in goede conditie blijven.

De risicogroepen voor voetproblemen zijn diabetes-, reuma- en spastische patiënten, oudere mensen en mensen met de ziekte van Parkinson. Mensen die vanwege hun beroep (bijvoorbeeld horeca) veel van hun voeten eisen, hebben deskundige voetverzorging nodig om voetproblemen te voorkomen. Voetproblemen kunnen ook ontstaan als bijwerking van medicijngebruik.

De medische noodzaak van goede voetverzorging wordt steeds belangrijker. Het belang en de preventieve kracht van goede voetverzorging is van invloed op de algehele gezondheid van de cliënt. Deskundigen verwachten dat er de komende vijf à tien jaar – vanwege de toename aan diabetespatiënten en de vergrijzing – meer aandacht nodig is voor voetverzorging. Een gespecialiseerd pedicure kan door middel van zorgvuldige analyse en voetverzorging voetproblemen bij risicopatiënten, zoals mensen met diabetes en/of reuma, tot een minimum beperken. Het aantal operaties en amputaties bij diabetespatiënten vermindert aanzienlijk door regelmatig bezoek aan een deskundig pedicure.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu