Sporters - Pedicurepraktijk Anita

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sporters

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan, waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn. Wat extra aandacht is dus geen overbodige luxe.

Wat kunt u zelf doen?
Zorg voor de juiste sportschoenen. De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen onder andere zijn: ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels. kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren, blaren. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving was blootgesteld, treden blaren op. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden tijdens training en wedstrijden af met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van tegen de huid. Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u gauw last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.

Wat kan de pedicure voor sporters doen?
De ProVoet pedicure kan helpen uw voeten in goede conditie te houden, mogelijke problemen te voorkomen of tijdig te signaleren. Daarnaast kan zij adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

U kunt een pedicure bezoeken voor de verzorging van gezonde of problematische nagels. De pedicure verwijdert eveneens overtollig eelt, likdoorns en behandelt kloven.

Tips voor voetverzorging
Door regelmatig aandacht te schenken aan de verzorging van uw voeten, blijven ze zo lang mogelijk gezond en in conditie.

Hieronder een aantal tips die u daarbij helpen:

  • Was uw voeten dagelijks, liefst zonder zeep

  • Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen

  • Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden

  • Knip uw teennagels recht en niet te kort en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen

  • Houd uw voeten soepel, door dagelijks voetoefeningen te doen

  • Koop goed passende (leren) schoenen met voldoende ruimte voor de tenen

  • Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden

  • Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol

  • Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen

  • Bezoek regelmatig een pedicure met erkend diploma.

Bron: Provoet

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu